Pravo na otkazivanje ugovora od strane potrošača

Molimo Vas, pazite da vraćeni proizvod i ambalaža nisu oštećeni kao što ni proizvod ne smije imati vidljive znakove korištenja.

Kupci koji ugovore kupoprodajni ugovor/kupovinu na daljinu sukladno Zakonu u zaštiti potrošača imate pravo otkazati ugovor.

Ako proizvod počnete koristiti i promijenite mišljenje, gubite pravo na otkazivanje ugovora.

U slučaju otkazivanje ugovora morate primljenu robu vratiti neoštećenu i u nepromijenjenoj količini i u neoštećenoj ambalaži, osim kao je roba uništena, pokvarena, izgubljena ili se njena količina smanjila, bez da ste vi krivi za to. Troškove vraćanja robe preuzima Tiko Pro d.o.o. koja po primitku ispunjenog obrasca o otkazivanju ugovora k vama pošalje kurira po robu.

Rok za otkazivanje istječe 14 dana od dana kada fizički posjedujete i zadnji komad robe ili je u vaše ime počne posjedovati treća osoba koji nije prijevoznik, a za što je odredite vi. 

Za ostvarivanje prava na otkazivanje morate našu tvrtku o svojoj odluci o otkazivanju ugovora obavijestiti nedvosmislenom pisanom izjavom na našu adresu  ili e-mailom na adresu info@tiko-pro.si i nam u oba slučaja poslati ispunjeni Obrazac za otkazivanje ugovora.

Da ispoštujete rok za otkazivanje ugovora dovoljno je da je obavijest u vezi s traženjem vašeg prava na otkazivanje ugovora poslano prije isteka otkaznog roka od tog ugovora. 

Ako otkažete ugovor, vam bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u 14 dana od primitka obavijesti o vašoj odluci o otkazivanju ugovora od tog ugovora vraćamo sva od vaše strane primljena sredstva, uključujući troškove dostave (osim dodatnih troškova zbog izbora vrste dostave koja nije ponuđena od naše strane kao najpovoljniji standardni oblik dostave). Takvo vraćanje ćemo izvršiti s jednakim sredstvom plaćanja kao što ste ga upotrijebili kod same izvedbe prvotne transakcije, osim ako ste izričito dogovorili drugačije; ni u jednom slučaju zbog takvog vraćanja nećete imati dodatnih troškova.

Uplaćena sredstva možemo zadržati dok ne primimo vraćenu robu ili dok nam ne dostavite dokaz da ste robu poslali natrag, ovisno o tome što se dogodi prije.

Obrazac za otkazivanje ugovora

Obrazac za otkazivanje ugovora je dostupan korisnicima ovdje .