Radionica za planiranje IRI projekata 1. dio – analiza

PAGE NAME

Radionica za planiranje IRI projekata 1. dio – analiza

Radionica sadržava analizu istraživačko-razvojnih projekata naručitelja koji su potencijalno prikladni za prijavu na IRI natječaje.
8540,00 kn
-
+

Analiza IRI projekata i izazovi usmjeravanja projekata prema međunarodnoj inovativnosti

 

Cilj radionice je uspostavljanje procesa kreativnog razmišljanja kod razvojnog odjela odnosno IRI ekipe naručitelja i procjena njihovih prijedloga, ideja za temeljito poboljšanje postojećih proizvoda/usluga/procesa ili razvoj novih. 

Program:

  • Kratka prezentacija osnovnih uvjeta za IRI projekt,
  • Rezultat projekta - kako definiramo projekt koji je prikladan za prijavu na IRI natječaje,
  • Problemi/izazovi koje rješavamo s projektom,
  • Usporedba postojećih rješenja na tržištu - zajednički pregled rješenja (traženje u bazi CORDIS, usporedba novog rješenja sa rješenjima na tržištu). 

Radionica temelji na obostranoj interakciji - IRI ekipa naručitelja predstavlja moguća poboljšanja postojećih proizvoda/rješenja odnosno nova rješenja za dosezanje međunarodne inovativnosti i konkurentske prednosti na međunarodnoj razini. 

Trajanje: 4 sata

Participanti:

- Obavezni:

  • IRI ekipa naručitelja - istraživači, razvojni odjel,
  • stručnjaci za marketing koji su upoznati sa stanjem na tržištu. 

- Preporučeni:

  • direktor,
  • voditelj projekata. 

 Rezultat:

  • Izvođač pripremi izvještaj (zapisnik sastanka) te usmjerenja za pripremu IRI projekta koja bi mogla biti prikladna za prijavu na IRI natječaje. Izvještaj sadržava pitanja i izazove za razvojnu ekipu koja će pripremiti prijedloge, analizirati tržište i postojeća rješenja. 
  • Zapisnik će biti poslan najkasnije 3 radna dana nakon provedene radionice.

Cijena

Cijena uključuje pripremu na radionicu, provedbu radionice i pripremu izvještaja za svaku radionicu te  putne troškove u radijusu od 200 km od Zagreba. Naručitelj se može odlučiti za provedbu jedne ili po potrebi više radionica.

Način plaćanja: 50% uz narudžbu i 50% u roku od 8 dana nakon završetka radionice.

 

OBVEZE NARUČITELJA

Prije početka provedbe radionice mora naručitelj osigurati kratak opis IRI projekta za pripremu na radionicu i djelomičnu analizu projekta. Ukoliko se opis ne pošalje, prva radionica počinje s kratkim opisom projekta (inovativnost, učinci, tržišni potencijal, implementacija projekta).

Naručitelj mora osigurati da na radionici participiraju članovi IRI ekipe koji su upoznati s tehnološkim procesom razvoja u poduzeću. Ukoliko članovi IRI ekipe ne mogu sudjelovati na radionici, termin iste se pomakne.